KUALA LUMPUR – Taklimat Keselamatan Makanan dan Pencegahan Keracunan Makanan kepada pengusaha kantin di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Tahun 2022 anjuran Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JPWPKL) dengan kerjasama Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya (BKKM, JKWPKL&P).
Program ini berlangsung pada 9 Jun 2022 bertempat di Auditorium Tan Sri Abdul Rafie, JPWPKL, Persiaran Tuanku Syed Sirajudin, Kuala Lumpur. Antara intipati taklimat ini adalah untuk memastikan pengusaha kantin sekolah dan pengendali makanan mematuhi amalan kebersihan makanan yang baik serta mengamalkan penyediaan makanan yang betul dalam mencegah kes keracunan makanan.
Turut diadakan pameran keselamatan makanan yang diselaraskan oleh BKKM, JKWPKL&P untuk memberi pendedahan dan maklumat kepada para peserta taklimat.
SUMBER: FB JABATAN KESIHATAN WP KUALA LUMPUR & PUTRAJAYAΒ https://www.facebook.com/JKWPKLP