TRANSFORMASI TAMAN TASIK PERMAISURI

Sekitar tinjauan YB Dato’ Kamarudin Jaffar, Timbalan Menteri Luar Negeri merangkap Ahli Parlimen Bandar Tun Razak ke Taman Tasik Permaisuri Cheras Kuala Lumpur petang tadi.

Beliau telah diberi taklimat ringkas oleh YBrs. LAr. Zulkifli Endut, Pengarah Jabatan Pembangunan Landskap dan Rekreasi DBKL berkenaan transformasi Taman Tasik Permaisuri.

Antara keunikan taman ini yang menjadi tarikan para pengunjung iaitu landskapnya yang bercirikan Taman Diraja Melayu Tradisi, Laman Iskandar Puteri, Kolam Sireh Junjung dan Laman Bunga-bungaan Awan Larat.

 

 

 

DBKL telah melaksanakan kerja-kerja naik taraf taman permainan kanak-kanak, danau ekologi, serambi dayang dan halaman kereta. DBKL juga sedang menambahbaik sistem pencahayaan dan pemasangan cctv bagi keselamatan dan keselesaan para pengunjung.

Selain itu, lokasi taman ini juga strategik yang berdekatan dengan stadium, hospital, pusat belia, masjid, perumahan awam dan swasta, kompleks agensi kerajaan, sekolah dan lain-lain.

Turut hadir YBhg. Datuk Seri Hajah Rosida Jaafar, Ketua Setiausaha Kementerian Wilayah Persekutuan dan YBhg. Datuk Seri Hj. Mahadi Che Ngah, Datuk Bandar Kuala Lumpur.

 

#KeluargaMalaysia

#TeguhKitaMenangBersama

#LindungDiriLindungSemua

#KLBandarUntukSemua

SUMBER: FB DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR https://www.facebook.com/dbkl2u/

 

Artikel/Berita Terkini

OPS KHAS BERSEPADU PEMANTAUAN DAN TINDAKAN PEMATUHAN SOP PPN

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dengan kerjasama Polis DiRaja Malaysia (PDRM) IPD Dang Wangi telah melaksanakan Ops Khas Bersepadu Pemantauan …
Maklumat Lanjut

PROGRAM PEMBANGUNAN USAHAWAN ANAK MUDA KOTA DI KUALA LUMPUR

Program Pembangunan Usahawan Anak Muda Kota memberi peluang kepada golongan terjejas khususnya anak-anak belia kota yang kehilangan punca pendapatan akibat …
Maklumat Lanjut

TAKLIMAT PENGARAH KESELAMATAN NEGERI MKN NEGERI SEMBILAN KEPADA PENGUSAHA RESTORAN, KEDAI MAKAN, HOTEL, HOMESTAY DAN PASAR RAYA DI DAERAH KUALA PILAH, NEGERI SEMBILAN

    Satu sesi taklimat keselamatan bersama Pengusaha Restoran, Kedai Makan, Hotel, Homestay dan Pasar Raya di daerah Kuala Pilah …
Maklumat Lanjut