OPS PASAR KPDN KELANTAN

KOTA BHARU 22 Feb : Pegawai Penguat Kuasa KPDN Kelantan telah menjalankan Ops Kesan di lokasi-lokasi tumpuan awam dan keberadaan omnipresence, lebih efektif dan berkala.
Objektif bagi memantau produk barangan kering/tin dan notis pengesahan maklumat harga barangan, kos belian serta memastikan setiap peniaga tidak menaikkan harga sewenang – wenangnya.
Selain itu mematuhi perundangan Peraturan – Peraturan Kawalan Harga dan Antipencatutan 2011 (Mekanisme Untuk Menentukan Keuntungan Tinggi Yang Tidak Munasabah) 2018.
Dalam pada itu pemeriksaan pemantauan secara terperinci dan bersasar supaya barangan yang dijual mempunyai tanda harga dan memastikan tiada aktiviti pengambilan keuntungan secara tidak munasabah di bawah Akta Kawalan Harga dan Anti Pencatutan 2011.
KPDN Kelantan mengoptimumkan pengoperasian Bilik Gerakan, Enforcement Command Centre bagi memastikan kepentingan dan aduan pengguna dapat ditangani segera.
Sebarang aduan dan pertanyaan boleh dibuat melalui :-
👉Tel : 09-7416000
👉Whatsapp : click link
👉 Talian Hotline : 1-800-886-800
👉 Daftar melalui Portal Menu RAHMAH : https://menurahmah.kpdn.gov.my
Sumber: Facebook KPDN KELANTAN

Artikel/Berita Terkini

BAYARAN INSENTIF AWAL KAJIAN SISTEM SARAAN PERKHIDMATAN AWAM (SSPA) PENJAWAT AWAM DIBAYAR 23 FEBRUARI 2024

Kerajaan telah bersetuju supaya Bayaran Insentif Awal Kajian SSPA Tahun 2024 sebanyak RM2,000.00 dibayar kepada pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan Kumpulan …
Maklumat Lanjut

CUACA TERLALU PANAS BOLEH MEMBERI TEKANAN FIZIKAL KEPADA BADAN MANUSIA

CUACA TERLALU PANAS BOLEH MEMBERI TEKANAN FIZIKAL KEPADA BADAN MANUSIA KELETIHAN KELESUAN KEPENATAN PITAM/ PENGSAN STROK HABA KEKEJANGAN …
Maklumat Lanjut

JADT POTONG 45 SAMBUNGAN AIR HARAM DI BATU 4 JALAN APAS

RAMPAS: Pasukan operasi merampas paip air yang disyaki digunakan untuk penyambungan haram. TAWAU: Jabatan Air Daerah Tawau (JADT) mengesan sebanyak …
Maklumat Lanjut