LAWATAN KERJA PENGARAH KANAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN KE NASI BERLAUK KAK CHIK, TUMPAT

 

Sekitar Lawatan Kerja Pengarah Kanan Keselamatan Dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia bersama deligasi ke Nasi Berlauk Kak Chik, Tumpat Kelantan.
Antara tujuan lawatan adalah bagi meninjau sendiri proses penghasilan nasi berlauk yang berjaya menembusi ke pasaran luar Kelantan dan juga penyerahan:
1. Pensijilan ‘Trust MyCatering’
2. Pensijilan BeSS
3. Penyenaraian ‘Home-based Food’
Tahniah kepada penerima pensijilan dan penyenaraian dari Kementerian Kesihatan Malaysia.
‘Keselamatan Makanan Tanggungjawab Bersama’

Artikel/Berita Terkini

PROGRAM KACAU BUBUR LAMBUK BERSAMA AGENSI KESELAMATAN (PDRM) NEGERI MELAKA

Ayer Keroh – Majlis Keselamatan Negara (MKN) Negeri Melaka dengan kerjasama Ibu pejabat Polis Kontinjen (IPK) Melaka telah mengadakan Program …
Maklumat Lanjut

PEMANGKU SULTAN JOHOR TERIMA MENGADAP KETUA POLIS JOHOR

Duli Yang Amat Mulia Tunku Mahkota Ismail, Pemangku Sultan Johor terima mengadap YDH CP M. Kumar A/L S. Muthuvelu, Ketua …
Maklumat Lanjut

MAJLIS KHATAM AL-QURAN DAN PROGRAM MEMBUDAYAKAN AL-QURAN PERINGKAT NEGERI JOHOR

Duli Yang Amat Mulia Tunku Mahkota Ismail, Pemangku Sultan Johor dan Yang Amat Mulia Che’ Puan Mahkota Khaleeda Johor berangkat …
Maklumat Lanjut