ORANG RAMAI PATUHI SOCIAL DISTANCING SEMASA PKP

Orang ramai sedang beratur menunggu giliran

Ekoran pengumuman kerajaan, bahawa pada 6 April 2020 Bantuan Prihatin Nasional (BPN) akan dikreditkan ke dalam akaun penerima, orang awam dilihat  mula berpusu-pusu membanjiri bank-bank bagi tujuan menyemak atau mengeluarkan wang untuk kegunaan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Rata-rata daripada mereka telahpun keluar pada awal pagi bagi urusan tersebut. Orang ramai dilihat beratur panjang melebihi 100 meter dari bank bagi tujuan tersebut.

Walau bagaimanapun, mereka tetap menjaga keselamatan seperti mematuhi penjarakan sosial 1 meter antara satu sama lain di samping memakai penutup muka semasa melakukan urusan tersebut. Pengawal keselamatan turut memainkan peranan dalam mengawal bilangan kemasukan pelanggan ke dalam premis bank pada satu masa tertentu.

Orang ramai sabar menunggu giliran untuk memasuki bank

Artikel/Berita Terkini

OPS SANITASI AWAM di PASAR BORONG KL

KUALA LUMPUR, 9 MEI 2021 – Susulan Perintah Kawalan Pergerakan 3.0, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia WP Kuala Lumpur dan …
Maklumat Lanjut

AYUH DERMA DARAH! BANTULAH PUSAT DARAH NEGARA!

PENGUMUMAN PENTING Susulan pelaksanaan PKP pelbagai tahap yang diumumkan oleh Menteri Kanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob baru-baru ini, bekalan …
Maklumat Lanjut

OPS SEPADU PEMANTAUAN DAN PEMATUHAN SOP BAZAR AIDILFITRI DI DAERAH SEREMBAN

          SEREMBAN, 4 MEI – Satu Operasi Bersepadu Pemantauan dan Pematuhan SOP Bazar Aidilfitri sekitar daerah …
Maklumat Lanjut