MAKANAN YANG SELAMAT: AMALKAN 3M!

MAKANAN YANG SELAMAT adalah makanan yang bebas daripada pencemaran bahaya fizikal, kimia dan biologi.

1 daripada 10 orang penduduk di dunia jatuh sakit setelah makan makanan tercemar!

KESELAMATAN MAKANAN TANGGUNGJAWAB BERSAMA!

#foodsafety

#sihatsepanjanghayat

#MalaysiaSihatSejahtera

#KLCeria

 

SUMBER: Jabatan Penerangan WPKL

Artikel/Berita Terkini

KENAL PASTI POKOK ‘SAKIT’ TEPI JALAN, ELAK RISIKO TUMBANG

Semua pihak berkuasa tempatan (PBT) di Negeri Sembilan diarah mengenal pasti semua pokok yang berbahaya dan berisiko tumbang terutamanya di …
Maklumat Lanjut

KESEDARAN MASYARAKAT TERHADAP ‘JOB SCAM’ PERLU DITINGKATKAN

KOTA KINABALU (8 Mei): Kesedaran awal perlu dipertingkatkan dalam kalangan masyarakat tentang penipuan pekerjaan dari luar negara atau lebih dikenali ‘Job Scam’. Timbalan Menteri Luar Negeri, …
Maklumat Lanjut

DUA BOT DITAHAN ATAS PELBAGAI KESALAHAN DI TAWAU

TAWAU (8 Mei): Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Zon Maritim Tawau menahan dua bot tempatan yang disyaki melakukan pelbagai kesalahan …
Maklumat Lanjut