LAWATAN KERJA PENGARAH KANAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN, KE PANTAI SURI FLOATING MARKET DAN PULAU KAMPUNG SURI, TUMPAT

 

Sekitar Lawatan Kerja Pengarah Kanan Keselamatan Dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia bersama deligasi ke Pantai Suri ‘Floating Market’ dan Pulau Kampung Suri, Tumpat Kelantan.
Antara tujuan lawatan adalah bagi meninjau sendiri proses penghasilan Makanan Sediaan di Rumah atau ‘Home-based Food’ dan bimbingan ke arah penyenaraian ‘Home-based Food’.
‘Keselamatan Makanan Tanggungjawab Bersama’

Artikel/Berita Terkini

APAKAH AKAUN 3 KWSP (AKAUN FLEKSIBEL)

Akaun Fleksibel atau Akaun 3 KWSP adalah akaun baharu yang terdiri daripada 10% jumlah simpanan ahli. Akaun ini bertujuan untuk …
Maklumat Lanjut

TINDAKAN KES DIHASILKAN DIBAWAH AKTA CAP DAGANGAN 2019

RANTAU PANJANG : Pegawai Penguat Kuasa KPDN, Kelantan telah menerima serahan kes daripada Batalion 7 Pasukan Gerakan AM berkaitan membanteras …
Maklumat Lanjut

SISA TEKSTIL TAK TERKAWAL ANCAM TAPAK PELUPUSAN SAMPAH

Tapak pelupusan sampah di seluruh negara bakal berdepan masalah kritikal sekiranya pembuangan sisa tekstil yang mengambil masa 200 tahun untuk …
Maklumat Lanjut