LAWATAN KERJA PENGARAH KANAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN KE NASI BERLAUK KAK CHIK, TUMPAT

 

Sekitar Lawatan Kerja Pengarah Kanan Keselamatan Dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia bersama deligasi ke Nasi Berlauk Kak Chik, Tumpat Kelantan.
Antara tujuan lawatan adalah bagi meninjau sendiri proses penghasilan nasi berlauk yang berjaya menembusi ke pasaran luar Kelantan dan juga penyerahan:
1. Pensijilan ‘Trust MyCatering’
2. Pensijilan BeSS
3. Penyenaraian ‘Home-based Food’
Tahniah kepada penerima pensijilan dan penyenaraian dari Kementerian Kesihatan Malaysia.
‘Keselamatan Makanan Tanggungjawab Bersama’

Artikel/Berita Terkini

𝗢𝗣𝗘𝗥𝗔𝗦𝗜 𝗥𝗔𝗠𝗣𝗔𝗦𝗔𝗡 𝗧𝗘𝗥𝗡𝗔𝗞𝗔𝗡 𝗟𝗘𝗠𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗖𝗔𝗥𝗔 𝗛𝗔𝗥𝗔𝗠

DASAR KESELAMATAN NEGARA (DKN) 2021-2025 NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 4: TADBIR URUS YANG BAIK (Integrasi Dasar & Operasi) Satu operasi …
Maklumat Lanjut

𝐀𝐊𝐓𝐈𝐕𝐈𝐓𝐈 𝐏𝐄𝐍𝐆𝐔𝐀𝐓𝐊𝐔𝐀𝐒𝐀𝐀𝐍 𝐊𝐏𝐃𝐍

DASAR KESELAMATAN NEGARA (DKN) 2021-2025 NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 4: TADBIR URUS YANG BAIK (Integrasi Dasar & Operasi) Pemeriksaan Ops …
Maklumat Lanjut

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗝𝗨𝗔𝗟𝗔𝗡 𝗥𝗔𝗛𝗠𝗔𝗛 𝗠𝗔𝗗𝗔𝗡𝗜

DASAR KESELAMATAN NEGARA (DKN) 2021-2025 NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 4: TADBIR URUS YANG BAIK (Integrasi Dasar & Operasi) Program Jualan …
Maklumat Lanjut