LAWATAN KERJA PENGARAH KANAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN, KE PANTAI SURI FLOATING MARKET DAN PULAU KAMPUNG SURI, TUMPAT

 

Sekitar Lawatan Kerja Pengarah Kanan Keselamatan Dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia bersama deligasi ke Pantai Suri ‘Floating Market’ dan Pulau Kampung Suri, Tumpat Kelantan.
Antara tujuan lawatan adalah bagi meninjau sendiri proses penghasilan Makanan Sediaan di Rumah atau ‘Home-based Food’ dan bimbingan ke arah penyenaraian ‘Home-based Food’.
‘Keselamatan Makanan Tanggungjawab Bersama’

Artikel/Berita Terkini

JURUTERBANG RUGI HAMPIR RM200,000 TERPEDAYA PAKEJ HAJI PALSU

Seorang juruterbang wanita di sebuah syarikat penerbangan mengalami kerugian hampir RM200,000 selepas terpedaya dengan tawaran pakej haji yang tidak wujud …
Maklumat Lanjut

STPM 2024: NEGERI SEMBILAN LEPASI PNGK KEBANGSAAN BUAT PERTAMA KALI

Negeri Sembilan mencipta sejarah tersendiri apabila buat pertama kali melepasi Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) Kebangsaan iaitu 2.85 bagi peperiksaan …
Maklumat Lanjut

600 ANJING TERBIAR DITANGKAP SETAKAT MEI – MBS

Sebanyak 600 ekor anjing terbiar telah berjaya ditangkap oleh kontraktor yang dilantik Majlis Bandaraya Seremban (MBS) dalam tempoh lima bulan …
Maklumat Lanjut