LAWATAN KE PUSAT KUARANTIN COVID 19

Menteri Besar, YAB Dato’ Saarani Mohamad petang semalam meluangkan masa meninjau dua Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) iaitu di Arena Badminton Perak dan Ulu Kinta, Ipoh.

Dalam lawatan bermula pukul 5 petang itu, Menteri Besar meluangkan masa kira-kira 40 minit di setiap PKRC berkenaan.

Sempena lawatan itu, Menteri Besar diberi taklimat mengenai operasi di kedua-dua PKRC oleh Pengarah Kesihatan Negeri, Dato’ Dr. Ding Lay Ming dan Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN) Perak, Tuan Khairul Ridzuan Mat Said.

Dalam taklimat berkenaan, Menteri Besar dimaklumkan bahawa operasi di kedua-dua PKRC berkenaan berjalan lancar dengan kapasiti katil masih dapat menampung jumlah pesakit yang sedia ada.

Dalam lawatan itu, Menteri Besar turut memberi kata-kata semangat kepada petugas frontliners dan pesakit yang ditempatkan di kedua-dua pusat berkenaan.

Menteri Besar juga menyampaikan bantuan barangan keperluan termasuk makanan dan minuman kepada petugas frontliners di kedua-dua PKRC tersebut.

Artikel/Berita Terkini

PEMASANGAN KAWAD BERDURI DI SEKITAR KAWASAN PKPD HOSTEL CENTENNIAL, KG. ACHEH, SITIAWAN, PERAK

SITIAWAN, 25 Februari 2021 –  Pemasangan kawad berduri di sekitar kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Hostel Centennial, Kampung Acheh, …
Maklumat Lanjut

PEMANTAUAN PEMATUHAN SOP DI JETI MARINA & JETI LUMUT, MANJUNG, PERAK

MANJUNG, 25 Februari 2021- Satu pemantauan pematuhan SOP telah dijalankan di Jeti Marina dan Jeti Lumut, Manjung, Perak. Pemantauan ini …
Maklumat Lanjut

KUNJUNGAN HORMAT PENGARAH JABATAN PENERANGAN WPKL

YBrs. Puan Azizah binti Mohamed Said, Pengarah Keselamatan Negeri, Majlis Keselamatan Negara WP Kuala Lumpur (MKN WPKL) telah menerima kunjungan …
Maklumat Lanjut