RISDA TINGKATKAN PENGELUARAN DAGING LEMBU HALAL TEMPATAN

NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 8: KESELAMATAN RAKYAT (Keselamatan Makanan)

BERNAMA pada 26 April 2020 melaporkan Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) melalui anak syarikatnya RISDA Livestock Sdn Bhd (RLSB) akan meningkatkan pengeluaran daging lembu halal dalam negara bagi mengurangkan kebergantungan kepada daging import dari kadar tujuh peratus kepada 30 peratus pengeluaran daging dalam negara. Peningkatan keluaran daging tempatan berstatus halal selaras dasar sekuriti makanan negara dan turut mengorak langkah menghasilkan daging halal melalui hab pemprosesan daging di Semenyih.

Sumber: BERNAMA

 

Artikel/Berita Terkini

BINA BENTENG ATASI BANJIR BERULANG DI KAMPUNG BELIMBING DALAM

Durian Tunggal – Masalah banjir kerap melanda Kampung Belimbing Dalam mendapat perhatian Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Durian Tunggal, Datuk …
Maklumat Lanjut

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗝𝗨𝗔𝗟𝗔𝗡 𝗥𝗔𝗛𝗠𝗔𝗛 𝗠𝗔𝗗𝗔𝗡𝗜

DASAR KESELAMATAN NEGARA (DKN) 2021-2025 NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 4: TADBIR URUS YANG BAIK (Integrasi Dasar & Operasi) Program Jualan …
Maklumat Lanjut

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗝𝗨𝗔𝗟𝗔𝗡 𝗥𝗔𝗛𝗠𝗔𝗛 𝗠𝗔𝗗𝗔𝗡𝗜

DASAR KESELAMATAN NEGARA (DKN) 2021-2025 NILAI TERAS KESELAMATAN NEGARA 4: TADBIR URUS YANG BAIK (Integrasi Dasar & Operasi) Program Jualan …
Maklumat Lanjut